Sladki krompir v osnovi vsebuje 76 odstotkov vode, 20,7 odstotka ogljikovih hidratov, 2 odstotka beljakovin in 1,3 odstotka drugih snovi. Tako kot pri vsakem živilu se njegove lastnosti in vrednosti spreminjajo med toplotno obdelavo, pri sladkem krompirju pa obstaja še ena zanimiva sprememba.
V surovem sladkem krompirju je povečan delež škroba, ki se med kuhanjem ali peko spremeni v maltozo, torej sladni sladkor, zato se s takšno obdelavo poveča sladkost samega živila. Ko govorimo o sladkosti predelanega sladkega krompirja, ni zanemarljivo tudi to, da vsebuje majhno količino glukoze, fruktoze in saharoze.
Od ostalih hranilnih vrednosti velja izpostaviti vitamin A, ki ga sladki krompir premore v izdatnih količinah. Sladki krompir vsebuje tudi do štirikrat več vitamina A na 100 gramov od priporočenega dnevnega odmerka, vitamina A pa je kar 1700-krat več kot v navadnem krompirju.
Beta karoten je spojina, ki povzroča prepoznavni oranžni pigment in je pravzaprav provitamin, torej spojina, ki jo lahko predelamo v vitamin in predstavlja večino deleža vitamina A v sladkem krompirju. Drugi vitamini, ki jih vsebuje sladki krompir, so vitamin B6, C in E.