Sladki krompir lahko gojimo na območjih, ki imajo med rastno sezono dolgo obdobje brez slane z visokimi temperaturami. Večina sort zahteva minimalno obdobje brez slane med 100 in 125 dnevi, z najnižjo povprečno dnevno temperaturo 25°C. Sladki krompir prav tako potrebuje skoraj 2,5 cm vode na teden, ki je v času rastne sezone enakomerno porazdeljena za največje pridelke. Za razvoj ali “umestitev” skladiščenih korenin so še posebej pomembni pogoji v 6 do 7 tednih po sajenju. Če so vrednosti kisika v tleh nizke, (bodisi zato, ker so tla premočena, bodisi zato, ker so zelo suha, ker je ledena skorja “okovala” zemljo), shranjene korenine niso dobro vsajene in pridelek bo zmanjšan.

Sladki krompir je produktiven, enostaven za gojenje, ima malo škodljivcev, dobro prenaša sušo, dober pridelek pa se ohrani do konca zime.. Rast vitic je hitra in silovita, razlog za takšno bujnost pa bo viden jeseni, ko bomo korenine pobirali iz zemlje. Pri tem je pomembna fotosinteza, saj proizvaja hrano za velike sijoče plodove.

Sorte kratke sezone so znatno razširile pridelovalno območje sladkega krompirja proti severu.

V višjih legah je gojenje sladkega krompirja vprašljivo, čeprav ni izključeno. Zagotovo pa se bo dobro obneslo v rastlinjaku. Sladki krompir lahko gojimo kot sobno rastlino, vendar bolj za okras kot za prehrano.