SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji Spletne trgovine OPG (Družinska kmetija) Đurica Darko (v nadaljevanju trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). S spletno trgovino upravlja Darko Đurica, nosilec gospodarstva.
Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.
Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave.
Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

POSTOPEK NAKUPA
Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Na voljo imate kategorije izdelkov in iskalnik v glavi spletne trgovine.
Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono Dodaj v košarico.

Koraki procesa nakupa:

Košarica
: tukaj lahko poljubno spremenite količine izbranih izdelkov. Znesek naročila se samodejno spremeni.
Izpolnite obvezne podatke v obrazcu s podatki o plačilu, načinih dostave in vnesite vaše podatke.
Sprejem splošnih pogojev poslovanja: kupec se seznani s splošnimi pogoji poslovanja ter v okencu označi, da je z njimi seznanjen in da jih sprejema.
Še enkrat preglejte podatke naročila in če so pravilni, naročilo potrdite s klikom na gumb »Kupi zdaj«.
Nakup je potrjen: Vse informacije o naročilu prejmete na vaš e-mail naslov. Preverite tudi mapo “Vsiljena pošta”. Če potrditvenega sporočila niste prejeli, nas o tem obvestite na info@sladkikrompir.si

NAČINI PLAČILA
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
Plačilo po povzetju: Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Storitev nosi dodatne stroške po vsakokrat veljavnem ceniku. Upoštevajte, da dostavna služba za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu.

Po predračunu
: Stranka lahko sama izbere način plačila. Spletna trgovina vam avtomatsko pošlje e-pošto s podatki za plačilo. Vedno preverite tudi nezaželeno pošto.
S kreditno kartico ali enkrat z debetno kartico
: prek sistema CorvusPay – CorvusPay je napreden sistem za varno sprejemanje plačilnih kartic prek spleta s kreditnimi karticami Visa Premium, Visa Inspire in karticami Maestro banke PBZ, karticami Diners in Discover, ter za obročno plačevanje s karticami Diners. Plačevanje je omogočeno uporabnikom debetnih kartic Maestro, Mastercard in Visa naslednjih bank: Erste&Steiermärkische bank, Istarska kreditna banka, Jadranska banka, Kentbank, Kreditna banka Zagreb, Sberbank in Slatinska banka. .
Vaše podatke varuje sistem CorvusPay – napreden sistem za varno sprejemanje plačilnih kartic prek spleta. OPG ĐURICA DARKO nima dostopa do podatkov z vaše kartice, temveč le kartičarska družba, lastnica kreditne kartice.


IZJAVA O VARNOSTI PLAČILA
Uporabljeni so najsodobnejši standardi varovanja podatkov – protokol Secure Socket Layer (SSL) s 128-bitnim šifriranjem podatkov in algoritem MD5. Protokol ISO 8583 zagotavlja, da izmenjava podatkov med plačilnim sistemom in avtorizacijskimi centri kartičnih hiš poteka v zasebnem omrežju, ki je pred nepooblaščenim dostopom zaščiteno z dvojno plastjo »požarnega zidu« (firewall).

Plačila v naši spletni trgovini potekajo prek sistema CorvusPay – naprednega sistema za varno sprejemanje plačilnih kartic prek spleta.
CorvusPay zagotavlja popolno tajnost podatkov o vaši kartici od trenutka, ko jih vnesete v plačilni obrazec CorvusPay. Podatki o plačilu se šifrirano prenašajo iz vašega spletnega brskalnika v banko, ki je izdala vašo kartico. Naša trgovina nikoli ne pride v stik s popolnimi podatki o vaši plačilni kartici. Prav tako so podatki nedostopni tudi zaposlenim v sistemu CorvusPay. Izolirano jedro samostojno prenaša in upravlja občutljive podatke ter jih ohranja popolnoma varne.
Obrazec za vnos plačilnih podatkov je zavarovan s transportno kodo SSL najvišje zanesljivosti. Vsi shranjeni podatki so dodatno zaščiteni s šifriranjem s kriptografsko napravo, certificirano po standardu FIPS 140-2 Level 3. CorvusPay izpolnjuje vse zahteve glede varnosti spletnega plačevanja, ki jih predpisujejo vodilne kartične znamke, kar pomeni, da deluje v skladu z normo – PCI DSS Level 1 – najvišjim varnostnim standardom industrije plačilnih kartic. Pri plačevanju s karticami, vključenimi v program 3-D Secure, vaša banka poleg veljavnosti same kartice potrdi vašo identiteto tudi s pomočjo žetona ali gesla.
Corvus Info upošteva vse zbrane podatke kot bančno skrivnost in jih temu primerno tudi obravnava. Podatki se uporabljajo izključno za namene, za katere so namenjeni. Vaši občutljivi podatki so popolnoma varni, njihovo zasebnost pa zagotavljajo najsodobnejši zaščitni mehanizmi. Zbirajo se le podatki, ki so potrebni za opravljanje dela v skladu s predpisanimi zahtevnimi postopki za spletno plačevanje.
Varnostni nadzori in operativni postopki, ki se uporabljajo za našo infrastrukturo, zagotavljajo takojšnjo zanesljivost sistema CorvusPay. Poleg tega, s strogim nadzorom dostopa, rednim varnostnim nadzorom in poglobljenimi pregledi za preprečevanje ranljivosti omrežja ter načrtnim izvajanjem določil o informacijski varnosti trajno vzdržujejo in izboljšujejo raven sistemske varnosti z varovanjem vaših kartičnih podatkov.

CENE
Vse cene so brez DDV. Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila. Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE – POPUSTI
Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne.

ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV
Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.
Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.
Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.
Trgovina bo navedene osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Darko Đurica obdeluje vaše osebne podatke na podlagi točke b 6. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov. Vaše osebne podatke obdelujemo vse do trajanja pogodbe in skladno z zakonskimi roki za hrambo dokumentov.
Za vse podatke, ki nam jih zaupate s privolitvijo, imate pravico do:

  • Popravka kateregakoli vašega podatka,
  • Izbrisa (pravica do pozabe),
  • Prenosljivosti podatkov,
  • Dostopa do podatkov,
  • Omejitve obdelave,
  • Ugovora,
  • Vložitve pritožbe pri nadzornem organu.

Vse navedene zahteve lahko pošljete na e-poštni naslov tk.vrbnjak@gmail.com. Anton Vrbnjak ne sprejema avtomatiziranih odločitev v smislu 22. člena Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter ne oblikuje profilov.

NAROČANJE PREKO SPLETA

ZAVRNITEV NAROČILA
Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

OBDELAVA NAROČILA
Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

HRANJENJE NAROČILA
Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja.

ODSTOP OD NAROČILA
Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 8 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno na e-poštni naslov info@sladkikrompir.si sporoči odstop od pogodbe oz. naročila.
Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi račun za blago, osebne podatke in transakcijski račun, kamor kupec želi prejeti vrnjeno plačilo.
Kupec mora blago vrniti podjetju v 15 dneh po pisnem sporočilu na naslov podjetja, ki je naveden na dnu tega dokumenta.
V skladu z 3 točko petega odstavka 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov, kupec nima pravice do odstopa od pogodbe za blago, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe.
Stroški pošiljanja vrnjenega blaga so na strani kupca. Ponudnik vrne celotno kupnino zmanjšano za manipulacijske stroške (poštnina in bančna transakcija) takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.
Vračila vplačil vršimo na TRR-kupca.

KOLIČINE
Dovoljen je nakup le količin za lastno domačo uporabo ne pa tudi za potrebe nadaljnje prodaje. Akcije in prodajna ponudba je namenjena končnemu potrošniku in velja za običajne količine gospodinjskega nakupa iz zalog prodajnega prostora. Ob količinah, ki ne ustrezajo zgoraj omenjenemu, si prodajalec pridržuje pravico do spremembe količin naročila in o tem vedno predhodno obvesti potrošnika.

DOSTAVA
Blago pošiljamo preko hitre pošte, razen, če se odločite za osebni prevzem na lokaciji, ki je navedena na dnu tega dokumenta. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Rok dobave je 3-5 delovnih dni.
Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave obveščen.
Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. Čas dostave za večino pošiljk traja 3-5 delovnih dni, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati, (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti …) podaljša.
V primeru, da blago plačate vnaprej in vas ob dostavi pošiljke ni doma, vam hitra pošta v nabiralniku pusti obvestilo o poštnem paketu.

REKLAMACIJE
Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. V primeru kakršnih koli reklamacij, kupec krije povratni strošek poštnine.
Količinska reklamacija, Napačno blago, Fizično poškodovani izdelki
V primeru, da izdelki kakorkoli ne ustrezajo oddanemu naročilu ali imajo stvarno napako, mora kupec o tem najkasneje v roku 3 dni po prevzemu obvestiti na elektronski naslov info@sladkikrompir.si s točno obrazložitvijo razloga reklamacije. Če gre za poškodovan izdelek ali stvarno napako obvezno priložite fotografije, ki jasno kažejo na napako. V roku 5 delovnih dni bomo obravnavali vaš reklamacijski zahtevek in vas obvestili na vaš e-poštni naslov.
Reklamacija sklicujoč na stvarne oziroma prikrite napake
Potrošnik mora o napaki prodajalca obvestiti preko elektronskega naslova info@sladkikrompir.si ali po telefonu +386 40 457 299 z dano obrazložitvijo, v katerem poda natančen opis napake. Potrošnik mora prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, bo podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugodilo potrošnikovemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, podjetje v enakem roku poda potrošniku pisen odgovor.
Darko Đurica si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

  • če ugotovimo, da je naustreznost artikla posledica vašega nepravilnega ravnanja.

Izdelek z napako skupaj z obrazložitvijo vrnite na sedež podjetja. Če je mogoče, ga bomo zamenjali, v nasprotnem primeru pa vrnili denar na vaš TRR.

INTELEKTUALNA LASTNINA
Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

PODATKI O KMETIJSKEM GOSPODARSTVU
Darko Đurica, nosilec kmetijskega gospodarstva
Ivana Gorana Kovačića 165
HR-32236 Ilok
Hrvaška

Tel. št.: +385 99 570 2610
Elektronski naslov: info@sladkikrompir.si
MIBPG: 227910

Pravila in pogoje poslovanja je sprejelo sprejelo kmetijske gospodarstvo OPG Đurica Darko, v Iloku, dne 12.04.2022.